4 sept. 2012

Despre ceva...complicat

Astăzi m-am hotărât sa vorbesc despre ceva atat de complicat incat nici macar eu nu-i găsesc o formula de simplificare. Pe lângă celebrul citat al lui Dr. House "Toata lumea minte", cred ca mai exista unul general valabil, care desi nu poate fi cercetat într-un mediu științific controlat (pentru ca nimeni nu ar accepta sa participe la un astfel de studiu) pare a fi cat se poate de adevarat : "Toata lumea înșeală". Iar eu personal nu mai pot cu chestia asta ! Nu mai pot nici sa tolerez, nici sa inteleg, pur si simplu nu mai pot ! Tot ce pot sa fac e sa judec si sa critic si sa arat cu degetul ! Poftim am spus-o ! Tanti Leana din mine a luat atitudine si-a pus mâinile in sold si e pusa pe criticat la drumul mare, in ulița, sa o auda tot satul !

Aud peste tot, de la tot felul de oameni, unii mai inteligenti ca alti, unii mai umblati prin lume ca altii, oameni care au vazut si au auzit la viata lor vrute si nevrute : "Viata e complicata", o fi, dar asta nu iti da dreptul de a insela, eu vad lucrurile complet pe dos...daca viata ar fi atat de complicata pe cat pretindem noi ca este, de ce sa nu scoatem din ecuație - înșelatul. si uite asa mai simplificam putin lucrurile si viata asta, implicit. Habar nu am de ce oamenii aleg varianta cealalta, dar o aleg, multi dintre ei...si uite asa apar pe rand, suflete ranite, inimi calcate in picioare, relatii nefericite, familii distruse, oameni fara incredere. Si ce poate fi mai rau decat atunci cand iti pierzi increderea in tine, in cel pe care il iubeai, in faptul ca ar putea exista totusi o urma de dreptate in viata asta?

Cand lucrurile intre doi oameni nu mai merg sau mai bine zis cand doi oamenii nu se mai iubesc, iar unul vrea sa fie cu altcineva...oare varianta cea mai simpla nu ar fi accea de a fi sincer ? Despartirea nu este chiar cel mai tragic lucru de pe pamantul asta, la un moment dat ideea ca ai fost parasit va fi acceptata si iti poti continua viata. Dar atunci cand esti inselat? Continui sa traiesti bineinteles, nici acesta nu este cel mai tragic lucru din lume, dar nu reușești niciodată sa accepți ideea in totalitate.

Înșelatul creează haos e un cerc vicios in care unul dintre parteneri se afla acolo fără voia lui si fara cunostinta de cauza si paradoxal el va fi singurul care va avea de pierdut sau de suferit. Eu zic ca e totuși nedrept sa pui pe cineva intr-o astfel de ipostaza, mai ales ca de multe ori se presupune ca o iubești pe persoana respectiva, altfel de ce ai mai avea o relație cu ea, daca nu exista iubire si pe deasupra mai simti si nevoia sa fi cu alte persoane...mi se pare mie s-au ajungem la aceiasi soluție ? Sinceritatea... urmata de o despărțire probabil... lucruri pe care multi dintre noi le pot accepta cu succes. Si ce anume nu putem accepta cu succes?
 I N S E L A T U L... vedeți facem progrese !

A înșela nu este chiar chirurgie pe creier, nu este o știință din asta complexa la care doar anumiți oameni au acces...e ceva al dracu' de simplu ! Se i-a una bucata individ/ individa cu relatie stabila se pune in acelasi loc cu una bucata individa/ individ fără relație stabila...se dezbracă...se urca într-un pat...se fut...se îmbracă...fiecare pleacă la casa lui. Doar ca asta nu e sfârșitul fericit pentru nimeni ! De aici lanțul minciunilor isi intra in drepturi depline ! De aici o mulțime de complicații ce încep a semăna cu chirurgia pe creier. Oricum am observat de multe ori, iar acum am sa vorbesc din ipostaza mea de femeie si din lucrurile pe care le-am observat..daca individa fara relatie stabila stie ca individu are o relatie stabila...acest lucru nu o oprește...ba mai mult, ii da si mai multe forte de a continua cu individul si poate poate o lasa pe proasta de acasa, ca daca nu era o proasta nu o insela de la bun inceput. Nu e minunat ? Nu e minunat deloc, e oribil ! E oribila răutatea oamenilor si dorința lor de a face rău altor oameni, mai mult sau mai putin conștient. Si de aici cum am spus si mai sus...apar tot felul de suferințe, care in opinia mea pot fi evitate.

Am observat in foarte multe filme din ziua de azi...chestia asta cu înșelatul e chiar coooool, deci înșelatul este incurajat pe oriunde te uiti, dar mai ales justificat ! E o nebunie cum rasa umana isi pierde de tot, tocmai ceea ce o diferențiază de celelalte animale... conștiința ! Oamenii nu mai au conștiința faptelor lor, pentru fiecare fapt exista o explicație care mai de care mai aberanta, din păcate nu mai avem conștiința durerii pe care o provocam altor oamenii...fie ca este fizica, fie ca este psihica. Înșelatul nu trebuie incurajat sub nicio forma, este o rușine ca se întâmplă acest lucru, ne mândrim atât ca suntem rasa superioara, dar de cele mai multe ori ne comportam ca niște animale..iar pentru câteva minute de plăcere fizica distrugem vieți. Eu zic totusi ca suntem mai inteligenți decât genele noastre (care urla mai ales in barbati ÎMPERECHERE) decât feromoni noștri (care urla atat in barbati cat si in femei POTENȚIAL PARTENER LA STÂNGA) încât sa ne luam propriile decizii, conștiente si raționale, astfel încât, sa provocam cat mai putina suferința...spre deloc.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu