9 oct. 2010

Prin praf si vise.. Roxana Valea


LUMEA E A CELOR CE VISEAZA..

Viata e ca un sir de usi inchise care asteapta sa fie deschise - nu stii niciodata ce se gaseste in spatele lor. O camera frumoasa sau o pivnita plina de panze de paianjen. Tot ce poti sa faci e sa le deschizi si sa arunci o privire. Unii se opresc dupa ce deschid prima usa, caci nu pot trai cu nesiguranta de a deschide alta. Altii merg mai departe si incearca sa gaseasca mereu ceva sa semene cu ceea ce cauta..

... ar trebui sa fii cinstita cu tine si sa te intrebi daca esti in camera in care vrei sa fii.

Fii sincera cu tine si peste o zi, peste cateva saptamani, luni sau ani vei gasi raspunsul. Cu o conditie: sa continui sa il cauti.


Trebuie sa traiesti CU lumea si NU IN ea, sa o folosesti dar sa nu ii apartii altfel o sa iti suga sangele pana nu o sa mai ai nimic.


Nu o sa ajungi niciodata, pentru ca nu ai unde sa ajungi; pentru ca nu conteaza decat drumul pe unde mergem. Si la sfarsitul calatoriei nu ne asteapta nimeni decat moartea. Asa ca mai bine sa te uiti in jur in loc sa te grabesti sa ajungi cat mai repede posibil. E o iluzie, decat o iluzie. Tot ce putem sa facem este sa ne mai apropiem putin.. Unde vreau sa traiesc? Ce fel de slujba vreau sa am? Cu cine vreau sa ma casatoresc? Nu exista un raspuns clar pentru toate astea. Vazand si facand; nu poti decat sa te apropii, raspunsurile reale nu ti se vor dezvalui niciodata. E un mister.. unul din misterele vietii..


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu