8 mar. 2012

Curatenie de Primavara

Pentru ca toti avem demoni si fantome in dulapuri, propun o curatenie generala de primavara ! Trecutul are o capacitate extraordinara de a ne localiza oricat de departe am incerca noi sa ne aflam fata de el. Iar cand ne gaseste ne face sa ne punem intrebari, sa avem dubii si chiar regrete asupra lucrurilor pe care am ales sa le avem in prezent. Ne imbata parca cu niste sentimente de vina, cu care nu putem face decat un singur lucru...sa le aruncam la gunoi !

Un om intelept a spus odata ca exista un motiv bine intemeiat pentru care anumti oameni nu mai fac parte din viata noastra de acum.Nu trebuie sa-l cercetam la sange pe acest motiv si sincer nici macar nu conteaza a cui a fost vina, trebuie doar sa-l luam ca atare, sa-l acceptam si cel mai important, sa mergem inainte !

Una dintre singurele legi pe care am retinut-o la chime din anii mei de liceu e aceea ca "nimic nu se pierde, totul se transforma". Aplicand acest lucru practic, in vietile noastre, reiese faptul ca, desi din punct de vedere fizic o anumita iubire sau o anumita prietenie nu mai e langa noi, asta nu inseamna ca acea persoana a disparut, ea exista inca alaturi de noi prin amintiri, experiente si lectii de viata. Pe care le transforma in ceva in mai bun in urmatorul pas pe care viata l-a pregatit pentru noi. Poate ca pare imposibil la inceput, dar este o necesitate, pentru ca timpul merge intr-o singura directie, iar noi trebuie sa-l urmam. Oricat de mult ne-am dori sa ramanem intr-un loc este imposibil ! Asa ca trebuie sa ne adunam valiza cu lacrimi, durere, neputinta si deznadejde si sa o dam la schimb cu ceea ce viata ne-a pregatit incontinuare.

Tot un om intelept a spus odata ca "daca iubesti pe cineva, il lasi liber", liber sa aleaga, liber sa fie el si liber sa iubeasca, chiar daca nu esti tu accea persoana pe care o iubeste. Mie mi-au luat cativa ani lungi sa inteleg acest lucru, insa ma pot considera norocoasa pentru ca sunt oameni care nu inteleg acest lucru nici intr-o viata de om !

Ne agatam de trecut dintr-un singur motiv, ne este familiar ! Iar lucrurile familiare ne ofera mai multa stabilitate si confort, dar nu ne garanteaza fericirea, tocmai de aceea oricat de greu ar fi, trebuie sa deschidem larg usile dulapurilor noastre si cu o matura sa scoatem toate fantomele din toate colturile, sa le multumim pentru momenetele frumoase, dar si pentru cele neplacute, pentru ca fara ele nu am fi ceea ce suntem azi si cu multa hotarare sa le scoatem pe geam afara si sa le rugam politicos sa nu se mai intoarca, pentru ca pur si simplu nu mai e loc pentru ele ! Aierisim bine camera, cu aerul asta proaspat de schimbare si ne promitem noua ca nu vom uita, dar nici ca nu ne vom amitit de asta in fiecare zi !

Iar pentru ca astazi este 8 martie, vreau sa le felicit pe toate femeile care au reusit pana in ziua de azi sa-si alunge demoni trecutului si sa-si continuie vietile fericite si increzatoare in propriile puteri. Iar una dintre ele este mama mea, careia ii urez "la multi ani, mami!" si ca o admir pentru tot ce a reusit sa faca pe cont propiu.
Iar pentru acele femei care inca nu si-au gasit curajul interior, le spun ca acum este momentul !




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu