25 mai 2011

Ce vor barbatii?

Stim cu totii ca intrebarea cea mai frecventa este “Ce vor femeile?” dar cred ca toata lumea este de acord ca e o intrebare retorica,pentru ca nimeni nu are raspuns. Cel putin nu unul complet gen manual de utilizare care sa ii poata ajuta pe barbati. Am putea sa dam variante, idei, sugestii, dar .. fara rost, pentru ca si daca am reusi sa formulam un raspuns complex, specia masculina nu l-ar intelege (nu aruncati cu pietre in mine, dar barbatii astia au ideile foarte incurcate).

Asa cum spuneam, ce vor barbatii ? Am incercat sa ma gandesc un pic mai mult la asta azi (dupa cateva zile de munca foarte incarcate, lipsa de ocupatie serioasa isi spune cuvantul), si am luat la puricat ideile barbatilor din jurul meu. Cei pe care ii vad cel mai des, sau cu care interactionez mai mult sau mai putin. Si ce sa vezi ? Nu am nici cea mai mica idee referitoare la ce si-ar putea dori, dar analiza exemplarelor este delicioasa (eu analizez, eu critic, eu ma complimentez).

Cum oferta este variata, avem exemple de toate varstele, toate culorile, si mai ales toate temperamentele. Ca o categorie principala, as putea zice dupa rapidele studii de caz, ca majoritatea sunt indecisi, si habar nu au ce vor. In detaliu :

- Reprezentantul indecis dar foarte sigur pe el si pe reusita lui, indiferent care e aia. Joaca pe mai multe fronturi, in speranta ca nimeni nu isi va da seama si va avea numai de castigat. Ii e frica sa se decida asupra unei singure tinte, probabil de teama ca acea tinta sa nu isi lase cumva amprenta asupra imaginii de baiat rau si nomad pe deasupra. Dar pe de alta parte, nu poate renunta de tot la tinta, asa ca o tine in sah pana cand, probabil se plictiseste. Sau se muta pe alt front.

- Reprezentantul copilaros, care e tot timpul dezorientat si nu stie incotro sa se indrepte. In principiu, este caracterizat de toane cand bune (si atunci este cu adevarat adorabil) cand rele (moment in care vrei sa fugi mancand pamantul). Ar vrea, dar nu prea.. i-ar placea, dar poate gaseste mai bine in alta parte, isi doreste, dar mai bine lasa.. ceva de genul asta. Totusi, are momente de sensibilitate cand este ingrijorat de faptul ca una din fetele pe care le vrea (una din ele, logic ca vrea mai multe) ar putea sa il ignore sau sa nu ii fie dor de el.

- Reprezentantul aiurit (Aiurel din Winnie The Pooh este cea mai buna imagine) care are impresia ca viata poate fi traita de unul singur, ca nu ai nevoie de nimeni langa tine si ca este foarte normal sa ii tina pe cei din jurul sau la distanta, nu care cumva sa sparga cineva zidul pe care si l-a creat in jurul lui si sa ajunga la inimioara. De ce sa accepte una ca asta ? E bine asa, anti-social, care prefera un monolog (al celui cu care se presupune ca vorbeste) decat un dialog, si care dispare mai ceva ca Omul Invizibil. Se intoarce si se va intoarce de fiecare data, mai tarziu sau mai devreme, dar nu va recunoaste ca isi doreste asta, va lasa tot timpul impresia ca a fost obligat sa o faca. Nu isi apreciaza deloc prietenii nici ceea ce fac cei din jur pentru el. Sau nu crede ca se face ceva pentru el. De obicei se manifesta prin caracter morocanos, cu scurte momente de euforie.

- Reprezentantul racului, adica cel cu care faci un pas inainte si 20 inapoi, care e panicat de fel. Stie ce isi doreste, intr-o oarecare masura, dar ii e frica sa ceara. Atunci cand i se propune, da inapoi. Ii pare rau, revine. Apoi dupa ce isi da seama ca este si bine, fuge ca si cand nu s-a intamplat nimic. Uita sa mai comunice.

-
Reprezentantul celui care nu stie ce l-a lovit. Intamplator, o domnisoara prezentabila se uita la el. Nu stim daca este obisnuit cu astfel de prezente, dar se poarta ca si cum nu ar fi. Face pe inabordabilul, si tocmai cand domnisoara e pe cale sa se razgandeasca si sa isi vada de ale ei, se gandeste el mai bine ca ar putea sa incerce una alta. Se poarta frumos, si speram sa il tina cat mai mult.




- Reprezentantul celui care ramane agatat de trecut, intr-o mica masura, dar destul de mare cat sa fie sesizabila si sa il zgandare din cand in cand. Isi mai aduce aminte de ce a fost demult, probabil isi mai doreste o reluare, sau macar asa.. o intrevedere. Poate si putin
scandal sa piperam putin situatia si sa il facem sa se simta mai important. Gresit.




- Reprezentantul celui care nu prea stie ce e mai bine pentru el. Sau stie, dar nu vrea sa recunoasca si nu are curaj sa faca ceva in privinta asta. Si asteapta. Ce ? el stie, pentru ca nu pica nimic din cer. Ar vrea sa fie ca inainte, dar parca isi doreste si ceva nou si proaspat.




Deci.. cine sa ii inteleaga ? Reprezentantii de mai sus nu sunt nici de departe fictivi, ba din contra, sunt cat se poate de reali si de nehotarati. Spuneti dragilor, va regasiti ?


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu