21 aug. 2011

Femeile.. si fericirea


Ce le face pe femei fericite? Eh, nu as putea sa generalizez, dar stiu ce ma face din cand in cand pe mine fericita, la fel si pe cateva dintre dragele mele prietene. Colectiile !!!
Ce colectii? De pantofi logic, ca doar nu colectionam barbati. De pantofi, rochii, bijuterii.. accesorii...
Un barbat (sau acele femei care cauta fericirea absoluta - dar nu o gasesc niciodata) s-ar putea intreba probabil, cat de mult sa te bucuri ca ai o pereche noua de pantofi? Si cum reusesc acei pantofi (care la urma urmei sunt doar un obiect simplu si uzual) sa iti aduca fericirea? Pai, in principiu, odata incaltata cu ei, iti dau o stare de bine. Poate si incredere in tine. Te fac sa te simti frumoasa. Si cel mai important, achizitionarea lor necesita de cele mai multe ori sa iti petreci timp cu persoane dragi, ceea ce este de nepretuit. Ca sa fiu mai convingatoare, am aflat ca aparent exista si oameni care studiaza efectul pe care pantofii il au asupra femeilor : "Dopamina se elibereaza in creier, producand o stare de bine similara cu luarea unui drog", spune Martin Lindstrom, expert de branding pentru Fortune 100 Companies si autor al cartii "Buyology: Truth and Lies About What We Buy". "Dopamina creste pana in momentul in care predai cardul vanzatoarei." Pe urma regreti un pic, dar trece repede.
La fel si cu rochiile. Iar o rochie bine aleasa are ca efect, pe langa punerea ta in valoare, si atragerea atentiei celor din jur. Unii barbati retin dungi, altii buline. Altii apreciaza un decolteu generos, sau o lungime.. potrivita a rochiei. Potrivita pentru a permite o imagine cat mai placuta retinei :)) .
Ce sa faci cu atatea perechi de cercei? Ce sa zic.. niciodata nu ai prea multi cercei :))). Ii alegi in functie de ocazie, tinuta, dispozitie. Unii te inveselesc, atii iti dau o nota de eleganta.
Sunt fericita totusi ca nu simt nevoia sa colectionez si genti :)) Ar fi deja foarte costisitor.
In plus, mai colectionez si pixuri. Nu, nu sunt o ciudata. Doar.. deosebita :)).

As putea sa par superficiala (sunt sigura ca vor fi cativa cititori care vor crede asta) sau materialista. Din punctul meu de vedere, nu sunt nici una, nici alta. Pot la fel de bine sa traiesc fara sa imi cumpar lucruri noi, dar in aceeasi masura ma pot bucura de ele ca un copil de o jucarie noua. In plus, pantofii si celelalte lucruri mi le cumpar singura, deci materialismul nu prea intra in ecuatie.


Ca femeie, nu cred ca e greu sa fii fericita (sau cel putin multumita). Macar putin, macar din cand in cand. Ca barbat, nu e bine sa ii reprosezi unei femei ca petrece prea mult timp la cumparaturi sau ca isi cumpara prea multe lucruri. Doar vreti sa fim fericite nu?

Un comentariu: