26 iul. 2011
21 iul. 2011
Love my witches!
18 iul. 2011
Lovley summer day
Asa ca acum încerc sa trimit un mesaj către Neanderthalian...cine știe când o sa ajungă semnalul acolo, dar asa preventiv eu îmi încerc norocu, ca mesajele pentru extratereștrii (nu știm daca exista, dar încercăm totuși sa comunicam cu ei, nu aveam același limbaj, dar separam sa ne înțeleagă:) Poate mesajul scris nu ajunge pana acolo, dar am mari speranțe într-o unda sonora :)) a acestei melodii, care îmi place foarte mult !
p.s: Chiar e o zi de vara absolut minunata !
17 iul. 2011
Abilitatea "houdini"
16 iul. 2011
15 iul. 2011
Adri si Ru-Ru
11 iul. 2011
Singuratatea
Cred ca oamenii nu ar trebui sa fie nevoiți sa traiască singuri. Acum ceva timp, i-am cerut cuiva sa-mi numească 5 persoane pe care le cunoaște si care trăiesc singure zi de zi...ei bine, nu mi-a putut numi nici măcar 1... Ce-i drept nici eu nu pot numi prea multe, majoritatea oamenilor pe care ii cunosc, locuiesc cu părinți, colegi de apartament, iubiți sau iubite, soți, copii ...Nu cred ca acest lucru ar trebui sa se numească 'frica de singurătate' ci mai degrabă dorința de a știi ca e cineva lângă tine cu care poți macar sa porți o conversație si sa bei o cafea dimineața înainte sa pleci la servici, pentru ca de fapt ne petrecem mai mult timp singuri, decât in compania cuiva, suntem mai mereu prinși in gândurile noastre, in problemele noastre, suntem mereu ocupați sa luam decizi, suntem ocupați sa ne găsim drumul in viata, iar toate lucrurile astea le facem singuri...Asa ca nu e nimic rău în a-ți dori compania cuiva, seara când ieși de la munca, când iei cina, când te uiți la un film sau sa simți cum te strânge cineva in brate dimineața
E deasemenea adevarat, ca de multe ori ne grăbim, atunci când alegem oameni ce ne pot fi alături, dar după o serie de greșeli, regrete si situații ce iti vine sa le închizi intr-un cufăr si sa le arunci in ocean, si după ce renunti la lista cu așteptări de la un om ce probabil nici măcar nu exista, si iti asculți instinctul si nu teama, si de ce nu, riști... poți sa dai peste o prietena minunata, un amic de încredere, un partener ocazional de sex care sa-ti ridice nivelul zâmbetelor la maxim sau sa dai peste un om pe care sa-l iubești asa cum nu credeai vreodată.
Fiecare dintre noi avem sacul nostru cu
Sacrificiile pentru mine au o conotație un pic egoista, am auzit de foarte multe ori fraze despre sacrificiul făcut de oameni pentru apropiați lor. La ce bun un sacrificiu dacă il revendici, la ce bun sa renunti la ceea ce te face fericit, crezând ca acest lucru il va ajuta pe celalalt. Un sacrificiu făcut de cineva pentru cineva drag cred ca nu trebuie niciodată fluturat ca o cucerire, la fel ca atunci când ti post si nu trebuie sa spui in dreapta sau stânga acest lucru, pentru ca postul este un lucru care trebuie in primul rând tinut in interiorul tău. Iar din acest motiv consider ca niciun părinte nu trebuie sa-i spună vreodată copilului sau "mi-am sacrificat viata ca sa te cresc", la fel cum niciun copil nu trebuie sa-i spună părintelui sau la bătrânețe "îmi sacrific ce-i mai frumoși ani, ca sa am grija de tine". E normal sa avem grija de cei pe care ii iubim la fel cum e normal sa nu-i mai iubim atunci când ne certam cu ei. Iar acest lucru se întâmpla pentru ca "niciun lucru bun nu rămâne nepedepsit"
Revenind la singurătate, căci despre asta era vorba, are si parți bune si
8 iul. 2011
Dezastru national? Tragedie? Drama? Ce ne facem fara diplome de BAC?
Cum bine stiti si sunteti informati, anul acesta este unul istoric : cele mai proaste rezultate la BAC. As vrea sa ma mir, dar nu o sa fac, pentru ca nu pot ! era de asteptat ca la un moment dat sa se ajunga si aici, mai ales dupa ce elevii au fost supravegheati ca in inchisorile de maxima securitate (glumesc, dar ma amuza tare ideea camerelor de filmat). Bietii de ei s-au intimidat, s-au rusinat, au uitat tot ce nu au invatat, si nu au putut sa se concentreze asupra subiectelor pentru ca erau prea ocupati sa se holbeze in obiectivul camerei. In fine, nu despre asta intentionam sa scriu, ci despre ce se poate face fara diploma de BAC. Pai, destul de multe.
Ignorand faptul ca mai toata presa ofera ca solutie plecatul din tara, posturi sunt destule, dorinta de munca sa fie. In principiu, poti lucra ca taximetrist, camerista, fermier, chiar si receptioner. Toate in tari..indepartate (conform articolelor din diferite ziare), deci trebuie sa mai faci un efort si sa cunosti si o limba straina. C
hiar daca bineinteles, nu cunosti limba romana atat de bine cat sa promovezi celebrul « examen de maturitate ».
Lasand la o parte tarile « calde », eu afirm cu convingere ca si in Romania esti primit cu bratele deschise chiar daca nu ai diploma de BAC. De fapt, uneori chiar este de preferat sa nu ai studii, ca nu cumva sa vii cu vreo pretentie la salariu sau sa ceri vreun drept. Deci, fermier (sau taran) poti fi si in Romania, taximetrist asemenea, sau .. chiar controlor RATB. Siiiigur una din conditiile impuse la anagajarea acestora este « lipsa studiilor » (bineinteles, 4 clase se accepta, ca sa poata completa formularul de amenda). Facand o paranteza, sunt fenomenali oamenii aia J)). De dimineata m-am distrat cu Adri in noul tramvai 1. Rula episodul « oameni vs masini » (daca va intereseaza scorul, a fost 1-0 pentru masini, desigur) – este greu sa te intelegi cu chestia aia patratoasa si portocalie de sta atarnata din doua in doua bari de sustinere, mai ales cand are o personalitate puternica si piuie de cate ori te apropii de ea.
Iar discutiile lor sunt delicioase (cateva din replicile auzite in treacat : daca femeia mea facea asa, o bateam in cap – e ultima statie. Nu mai e altele dupa asta..etcaetera etcaetera :)) iar ringtonul telefonului este bineinteles o manea.
Deci, sa nu exageram, ne descurcam si fara diplome, mai ales in conditiile in care desi statisticile erau imbucuratoare in anii trecuti, jumatate din elevii care au promovat bac-ul au facut-o datorita relatiilor si banilor, nu datorita cunostintelor « dobandite si acumulate in urma studiului ».
Partea frumoasa (trebuie sa fie si o parte frumoasa) este aceea ca nu oricine va putea sa aiba si studii universitare. Iar cei care le vor avea nu le vor mai simti inutile (eu una asa simt, ca dupa 3 ani de araba-franceza in care profesorii de la universitate mi-au mancat sufletul, nu m-am ales decat cu.. diploma).
Si ca o concluzie, preluand replica Adrianei, cineva trebuie
sa si conduca autobuzele, sa stranga mizeria de pe strazi, sa mai si gradinareasca, sa vanda la piata sau sa repare si sa spele masini. Ce ne-am face cu atatia absolventi de liceu, licentiati, masteranzi sau doctoranzi ?