4 ian. 2010

"Iubeste-ma pentru..."


Te-ai gandit vreodata care sunt motivele pentru care vrei sa te iubeasca ceilalti? Eu nu m-am gandit niciodata,insa incep sa cred ca unul dintre motive este egocentrismul nostru excesiv, ne admiram prin ochii celoralti si de multe ori ajungem sa traim prin intermediul celorlati.Cel pe care il iubim este ceea ce noi credem ca suntem. Un intelept a spus "ne nastem singuri si murim singuri", oare de ce ne incapatanam sa ne petrecem restul vietii inconjurati de foarte multi oameni, iar unii dintre acestia nici macar nu ne inconjoara cu dragostea lor si mai degraba ii inconjuram noi cu un lantul al fricii de singuratate...sau mai bine zis al fricii de propria persoana.Oare de unde frica asta de noi? Din lipsa de iubire as putea sa raspund, atunci cand nu te iubesti suficient de mult, cauti iubirea sub alte forme si substante sau in persoane nepotrivite.

Cand ajungi sa te accepti si cand incepi sa-ti asculti inima, cam tot atunci descoperi si motivele pentru care ceilalti te iubesc, fie pentru pasiunile tale, pentru gesturile simple pe care le faci in fiecare zi fara macar sa le observi, pentru aspectul fizic, pentru ideile tale, pentru visul tau de a calatorii in jurul lumii, pentru orientarile religioase sau politice, pentru cultura si inteligenta...sau pur si simplu pentru ceea ce stii tu ca esti !

"Uneori nu cautam repere in celalat,ci catalizatori.Nu vrem confirmari ci provocari". Sa fie oare asta motivul pentru care dragostea in zilele noastre a devenit moderna? Iar prin modern vreau sa spun mai puternica si mai reala ca niciodata.Am depasit momentul in care societatea sau familia iti alegea alesul/aleasa. Am vazut foarte multe articole care aveau titluri de genul "mai exista dragoste in ziele noastre?". Da! Dragostea exista atata timp cat tu vrei sa existe, e un sentiment ce infloreste din interiorul tau si isi gaseste uneori locul in interiorul celuilat, asta fiind cazul fericit in care il gasim pe celalat, si devine mult mai fericit cand societatea in care traiesti nu iti pune piedici si puteti sa va traiti povestea de iubire "pana la adanci batraneti" sau pana cand aceasta se termina, pentru ca orice inceput are si sfarsit, exista si povesti de dragoste care se termina, iar asta nu inseamna un capat de lume, inseamna doar ca Dumnezeu are si alte planuri pentru tine...pe care ar trebui sa le accepti cu inima deschisa!



sursa foto:http://www.here2see.com/img/misc/express-your-love-in-different-style/express-your-love-in-different-style03.jpg

Un comentariu: