19 iul. 2010

That's NOT right

Ah am încercat sa nu scriu despre asta, pentru ca toata lumea a vorbit, discutat, dezbătut, dar o sa scriu si eu ceva, cum se vad lucrurile din perspectiva mea. Cineva a murit, cineva mai cunoscut ca mine, sau ca tine, care avea un talent ce era apreciat, dar nu suficient au început sa spună vocile după ce acest cineva a hotărât sa moara.

In România exista un fenomen ciudat, nou care se numește devalorizare, și se manifesta peste tot, în orice domeniu, putem însa observa dezvoltarea sa cel mai bine în domeniul cultural, muzical, artistic, acolo unde cei cu valoare se afla în spatele cortinei, iar pe scena vedem defilând niște kitschuri fără talent.

Iar presa susține acest proces de devalorizare în proporție de 100%, am mai scris intr-un post ca eu nu cred in acesta aberație "arătam ce se cere", pai nu mulțimea de oameni ce fac audienta manipulează mass-media, lucrurile stau exact invers. Si eu când eram mica fredonam in disperare "fata draga nu fi trista..." pentru ca asta se dădea la radio, nu o cerusem nici eu, nici alți de vârsta mea, la fel cum maica mea si cei de varsta lu' maica mea, știau cum se zice te iubesc în ceha pentru ca singurul serial pe care îl urmăreau era Rumburak. Asa ca e destul de clar cine manipulează pe cine, iar cât despre cei care au fost în lumina reflectoarelor pentru o vreme, iar apoi au fost alungați în spatele cortinei din diverse motive (prea mult talent, prea putina disponibilitate pentru scandaluri, nuditate etc) am un singur mesaj GET OVER IT !!! Da, sunt de acord e nedrept sa vezi cum cineva cu zero talent e mai popular si mai iubit decât tine, despre asta e vorba în România, devalorizare. Cum credeți ca se simte un medic în România, care are un salariu de 800 de RON?!? ca rezident, când știe ca un medic în Franța, cu aceiași pregătire câștigă, nu știu 2000 de euro ?!? Credeți ca simte dreptate? Eu nu cred !

Succesul la televizor este foarte fragil, oricât de bun ai fi, oricât de talentat, riști în orice clipa sa te scufunzi. Televizorul și presa dau importanța anumitor evenimente din viata unui om în rest se pricep în a face vânzări doar din a te judeca, critica, provoca scandaluri. Ești pus într-o lumina buna atunci când te căsătorești, faci un copil sau mori, ce se întâmplă intre aceste 3 evenimente, pai poți sa fi acuzat ca înșeli sau ești înșelat, ca nu iți crești copilul corespunzător, ca faci exces de alcool, droguri, etc. Cum primele doua evenimente poți sa le repeți destul de des astfel încât sa ți presa departe de tine, al treilea însa e irevocabil...asa ca trebuie sa fi nebun ca sa te omori de dragul reflectoarelor.

Ne place sa judecam absolut tot ce se întâmplă în jurul nostru, iar cel mai simplu de judecat sunt persoanele publice! Zilele astea au fost puși sub semnul judecați fani Mădălinei Manole, unde erau ei in timp ce ea trai ?!? Pai tot unde erau si fani lu Michael Jackson, când acesta era acuzat de pedofilie, în spatele televizorului, uluiți de prostiile pe care le aud și cel mai important neputincioși în fata celui mai puternic zeu al tuturor timpurilor televiziunea !




Un comentariu: