12 mar. 2011

Facem sex la prima intalnire?


Cum sexul este un subiect tabu chiar si azi pentru multi dintre noi, majoritatea ne intrebam daca este bine sau nu sa facem sex chiar din prima seara. Si de aici raspunsurile se impart in n categorii.. vin unii care taie si spanzura ca nu e ok, ca e cah, ca e beac, ca e imoral, anormal, vulgar.. bla bla. Sau vin si ceilalti pro care se bucura de fiecare moment si nu asteapta 5 luni sa testeze abilitatile partenerului.
Nu stiu daca pot sa ma declar pro sau contra, dar..as avea argumente pentru ambele variante.
In primul rand, sexul este extraordinar.. deci.. de ce sa il amani? Daca stam sa ne gandim bine, pentru oamenii normali, o relatie sanatoasa din toate punctele de vedere se bazeaza pe partide de sex cat mai lungi, cat mai dese si cat mai pasionale in proportie de..80% sa zicem. (pentru cine nu este de acord cu procentul ganditi-va ca orice cearta cat de urata ar fi ea, se incheie cu o partida fierbinte, de asemenea orice bucurie este sarbatorita in cele din urma in pat, un "buna dimineata" este mai frumos spus dupa ce ai un orgasm, la fel si un "te iubesc" acolo unde este cazul). Deci, revenind.. de ce sa astepti cateva saptamani, luni sau (in cazurile extreme si cat mai rare sper) chiar ani sa vezi daca intr-adevar partenerul este ceea ce cauti din toate punctele de vedere. Plus (mereu exista si un plus) intervine o problema: dupa o perioada de timp petrecuta langa cineva, intervin si sentimentele, care pana la urma te vor impiedica sa privesti situatia obiectiv (gen : da.. nu este chiar extraordinar/a in pat, dar face o omleta super, e sexy cand da cu aspiratorul sau zambeste frumos, sau are grija de mine, sau bla bla bla). Sau poti pur si simplu sa ai noroc si dupa ce ti-ai cunoscut partenerul/a, te-ai amorezat de el/ea, se dovedeste a fi si cea mai priceputa persoana in artele amorului pe care o cunosti.
Pe de alta parte.. o parte mai feminina de altfel, sexul la prima intalnire poate crea impresii gresite, cel putini pentru oamenii care nu sunt tocmai "open minded". De exemplu : o femeie care face sex din prima seara (desi el abia asteapta asta) poate trece usor drept o femeie usoara, o femeie disperata, sau "cealalta". Pentru cei cu viziuni mai largi de atat, poate fi vazuta si ca o femeie care stie si obtine ce vrea, se bucura de viata si traieste clipa.
Alt dezavantaj (tot feminin ca barbatii nu se incadreaza in sfera asta) este constiinta. Tu, ca fata cuminte, de casa, ai tendinta sa te simti "slutty" dupa o astfel se experienta si sa incepi sa iti pui intrebari : o fi fost bine?(aici, depinde).. am stiut ce fac?(normal ca ai stiut, erai acolo).. bla bla. Poti sa dai vina pe alcool, pe vreme, pe companie, pe ..orice. Ideea e ca esti constienta de ceea ce faci si acum constiiinta nu te lasa in pace. Ca sa nu vorbim de cazurile in care partenerul de nazbatii nu suna inapoi, nu da vreun semn ca te-ar mai vrea vreodata si aceasta minunata constiinta (pe care din nefericire trebuie sa o suportam) incearca sa ne omoare usurel (ca picatura chinezeasca) soptindu-ne ca siiiigur de la faptul ca i-ai oferit ce a vrut de la bun inceput nu a mai fost interesat sa te mai caute. Si aici intervine spiridusul cel bun care spune : pai pana la urma.. nu tot asta i-ai fi oferit? nu tot acolo ai fi ajuns? ti-ai mai fi pierdut si timpul cu cineva care oricum nu ar fi vrut nimic serios.
Oricum ar fi, fiecare alege ceea ce face, cu cine face, si cand face. Inainte de prima intalnire, in timpul, dupa, etc. Deci.. decizii cat mai fericite, precautie maxima si odihna placuta.. dupa :))).


Un comentariu:

  1. precauție maxima zici :)
    sexul in general e o loterie, ori castigi ori pierzi, dar fara sa joci nu o sa afli niciodata...nu trebuie sa te invinovatesti prea mult, mai ales ca fata, problema noastra este ca in creierul nostru zburda niste substante care ne fac sa ne indragostim mai repede, iar in combinatie cu celelate substante(dorinta de maritis, relatie serioasa) daca avem o partida de sex reusita de la prima intalnire...normal ca vrem sa-l mai vedem pe vinovat !

    RăspundețiȘtergere