20 dec. 2010

E Crăciunu'

Nu chiar azi, dar in câteva zile... se spune ca omul are 4 vârste : vârsta la care crede in Mos Crăciun, vârsta la care nu mai crede in Mos Crăciun, vârsta la care este Mos Crăciun si vârsta la care arata ca Mos Crăciun. Fiecare dintre aceste vârste cu bune si cu rele, însă poate ca cel mai important e sa avem parte de fiecare dintre ele, pentru ca in final bogăția se pare ca nu se calculează in conturile din banca sau in numărul de mașini din parcare ci in numărul zilelor fericite pe care le-ai trăit, cu cât mai multe cu atât mai bogat.

Poate fi totuși adevarat, Crăciunul si Mos Crăciun sa fi fost inventate de proprietarul unui magazin, dar trebuie sa recunoaștem ca e o invenție care aduce multe zâmbete pe fetele tuturor si in epoca asta in care trăim zâmbetele sunt din ce in ce mai greu de distins, eu zic totuși ca avem nevoie de Crăciun si de spiritul asta de poveste in care doar cei mici mai cred.

Am văzut la Brașov acum câteva zile cea mai frumoasa ninsoare de anul acesta, poate ca suna ca un clișeu, dar chiar m-am simtit fericita sa vad cum ninge, la fel m-am simtit si cand am văzut Bucureștiul plin de lumini care mai de care mai colorate fie ele si de prost gust cum au spus multi, la fel cum m-am simtit cand am auzit primele colinde cantate de cântăreți profesioniști. Poate ca este un clișeu Crăciunul, dar având in vedere ca avem parte de el doar acum si doar o data pe an zic ca ar fi frumos sa ne bucuram cat mai mult, pentru ca daca ni se va face dor de el in timpul verii nu il vom regăsii nicăieri.

Sunt conștientă de faptul ca pentru multi e o zi ca oricare alta, uni muncesc, alți nu au bani sa cumpere nimic pentru Crăciun, alti pur si simplu nu cred in aceasta sărbătoare. Fie cum o fi, comerciala, americana, de prost gust, e totuși o sărbătoare, iar foarte putini dintre noi au șansa sa se bucure de ea. Poate cu gândul la cei care nu au zăpadă, deși\ isi doresc, cu gândul la cei care nu au orașele împodobite cu milioane de lumini colorate pentru ca nu au nici măcar curent electric, cu gândul la cei care nu pot fi cu familie lor pentru țară lor e in război...poate cu gândul la toți acești oameni ar trebui sa apreciem mai mult Crăciunul si pe toti cei dragi pe care ii vom avea strânși in jurul mesei, fie ea una plina sau mai putin plina, cu gândul la ei sa fim mai mulțumiți si mai fericiți!

Inițial nu voiam sa împodobesc bradul, însa m-a cuprins spiritul Crăciunului  fără sa vreau si o data cu bradul o sa ascult din ce in ce mai multe colinde (ma rog, mai putin Hrusca, nu pot cu el :))

...va urma ;)

Un comentariu: