21 sept. 2010

Eco

Cea mai tare fiță in zilele noastre, sa fim ECO !!! Ce înseamna sa fi eco? Pai, in concepția mea înseamnă următoarele : sa nu arunci gunoi pe strada,la mare, la munte, in rauri! sa nu dai foc pădurilor! sa reciclezi plasticul, hârtia si sticla! sa nu arunci uleiul in care prăjești la chiuveta! sa nu arunci baterii, electrocasnice, becuri la gunoi! And that's about it !

Cat din astea sunt realizabile si in ce proporție ? HAHAHAHAHAHAHAHAHAHA cum sa nu arunce romanul gunoiul pe strada? e in natura lui, e scrisa in fisa postului, creierul lui ala mic ii zice: "lasă ma ca are cine sa strângă in urma ta, aia de la rebu ce păzesc!"cum sa nu isi lase el urmele după ce a fost la un grătar si s-a îmbuibat cu mitei? sa vadă lumea ce produse a consumat el si câte beri a reușit sa toarne pe gat ! Romania e plina de pet-uri !!! Pentru ca e imposibil de reciclat in țara asta !!! Eu personal am încercat sa reciclez, am strâns multa vreme gunoiul diferențiat, doar ca pentru al arunca trebuia sa merg 2 stații pe jos, pana la primul punct de colectare!!! Cel putin in București au fost plasate foarte strategic : in mijlocul intersecțiilor ! Eventual sa le arunci in timp ce conduci, asa din mers ! In cartiere, nu exista aceste puncte de reciclare, acolo unde zic eu ca se strâng cele mai multe gunoaie , ce pot fi diferențiate. E adevarat ca e un proces lung, acesta de a educa societatea sa recicleze, ca doar le-a luat 20 de ani italienilor, noua probabil o sa ne ia dublu! Dar măcar primăria sa facă un mic efort, sa amplaseze tomberoanele in locuri bine plasate! Poate dintr-un bloc de 24 de familii, 3 vor arunca gunoiul diferențiat (e mai bine decât nimic) ! In ceea ce privește uleiul aruncat la chiuveta, cred ca sunt prea putin oameni ce stiu nu e tocmai bine! Iar despre baterii, alta lupta pierduta !

Eu cred ca astea sunt lucrurile eco esențiale! Restul sunt niște aberații!!! Aia cu încărcătorul telefonului ma scoate din minți !!! Sa salvam energie scoțând încărcătorul din priza, asta omora energia ? e adevarat ca sunt din ce in ce mai multe telefoane respectiv încărcătoare pentru ele, dar sa nu uitam cata energie se risipește pentru : panourile publicitare, centrele comerciale (au atâta lumina unele magazine ca ajungi sa vezi pe sub piele ), casa lu Gigi Becali and so on ! Ce ar fi sa stingeți lumina acolo înainte de orice !

Salvarea planetei ! Alta nebunie !!! Cum sa o salvam ? Ce sa-i facem ? Unde sa o ducem după ce o salvam ? Eu cred ca ar trebui sa o lăsăm sa-si vadă de cursul ei natural ! Pentru ca prin toate acțiunile astea, numite pretențios, de salvare ! Nu am făcut altceva decât sa înrăutățim lucrurile, cred ca toată lumea uita ca noi supraviețuim datorita Planetei si nu invers si probabil când Planeta o sa se sature de noi, nu o sa mai supraviețuim, foarte simplu! Ne folosim de resursele de care dispunem pentru a evolua si a ne dezvolta, am citit undeva ceva de genul "suntem prea multi sa ne mai întoarcem in peșteri "! Nu înțeleg prin ce procese complexe am reușit sa transform tot ce e natural in anormal ! (defapt înțeleg, dar despre asta într-un post viitor )

De exemplu vânatul ! Sa protejam animalele !!! What the fuck ?!?! E o nebunie !!! Cum sa protejam noi niște animale sălbatice, noi abia reușim sa ne protejam pe noi de noi ! Înainte omul vâna ca sa mănânce, ca nu putea sa se hrănească doar cu frunze, avea nevoie si de carne, iar dacă omu' ala nu se hrănea atunci, cred ca noi restul nu am mai fi existat ! Am aflat câteva lucruri interesante despre vânatul din zilele noastre, dacă nu vânezi anumite animale într-un sezon, se înmulțesc prea mult si coboară din pădure unde nu mai au ce manca si cauta mâncare in oraș! Prea multi mistreți pot distruge culturile oamenilor de legume (aviz vegetarienilor). Iar când apare ursul prin oraș nu e ca sa facă oameni poze cu el, ci pentru ca moare de foame! Asa ca decât sa protestați ca sunt omorați, mai bine v-ati duce sa le puneți mâncare in pădure (lucru pe care asociațiile de vânători chiar il fac) !!! Iar pentru împiedicarea braconajului si omorârea animalelor protejate de lege, ar fi bine sa protestați pentru întărirea legilor legate de vânătoare ! In pădurile de la Munich, ecologiștii au reușit interzicerea vânatului , efectul : după câțiva ani, prin Munich puteai vedea plimbându-se o haita de 200 de mistreți (care nu erau acolo sa viziteze ;). Alti ecologiști au reușit întârzierea construcției podului intre Danemarca si Suedia cu câțiva ani, pentru ca susțineau ei o sa distrugă ecosistemul marin ! Podul a fost construit in cele din urma, iar după câțiva ani s-a demonstrat ca ecosistemul marin s-a îmbogățit considerabil datorita podului construit !

Pe 25 septembrie in Romania o sa se încerce o curățenie generala! E o inițiativa destul de îndrăzneață, doar ca nu cred in reușita ei ! E ca si cum azi strângem toate gunoaiele, dar de maine puteam sa le aruncam iar pe străzi, ca la anu' iar se reunesc ecologiștii aia sa curețe după noi, cam asta e spiritul romanesc! Let's do it Romania EVERYDAY!!!! nu doar pe 25 septembrie !!! In fiecare zi pana când nu o sa mai existe urma de pet in țara asta !!!



2 comentarii:

  1. Greu tata cu pet-urile! Pai pana nu vezi cel putin unul la 2 metrii nu esti in Romanica!Si cum?Sa nu ne simtim noi bine ca-n cocina acasa? ASvem multe de indurat pana ajungem undeva....UNde? Ramane de vazut....

    RăspundețiȘtergere
  2. RED here. just wanted to stop by and tell you...that you're great! both of you:)
    mi-e dor de voi, poate tragem un clubbing..in the near future:D
    pupici pt cookie si puishor:*

    RăspundețiȘtergere