4 ian. 2011

Din categoria “Prostul nu e prost destul daca nu e si fudul..”


..va prezint episodul 1728 . Nu degeaba sunt o persoana antisociala. Si nu degeaba nu am incredere in oameni. Sau am prea multa incredere in oamenii nepotriviti.. Si chiar atunci cand incepusem sa cred ca niciun exemplar din prostia omeneasca nu ma mai poate uimi.. voila! Inevitabilul s-a produs.. DIN NOU!!!.

Facand abstractie de faptul ca orice om detine o portie de prostie (mai ales eu, ca altfel nu ajungeam sa scriu postul asta), lucrurile se agraveaza atunci cand prostul (sa il numim generic astfel) este si mandru de calitatea lui esentiala.

Si cum lucrurile nu pot fi atat de simple si nu se pot rezuma doar la atat, trebuie sa le condimentam bine de tot cu sare si piper. Muuult piper. In loc sa se uite in gradina lui, prostul analizeaza gradina altora. Si atunci cand isi da seama ca livada vecinului este mult mai roditoare, ca toate florile lui sunt bine ingrijite, ce face ? Incearca sa se scuze.. cum ? Pai.. simplu, mintindu-se singur si incercand sa ii minta si pe ceilalti. « Gradina mea nu e asa urata pe cat pare.. altfel nu m-ar mai fi vizitat nimeni ». Hai sa lasam dracu` metaforele la o parte si sa trecem direct la subiect. Nu poti critica o persoana pe care nu o cunosti. Nu poti sa afirmi lucruri pe care nu le poti dovedi. Nu poti sa ceri altora ceea ce tu nu esti in stare sa oferi. Nu poti sa te faci de cacat si sa mai ai si pretentia sa fii felicitat pentru asta.

Mi se pare incredibil sa vad cata nesimtire au unii oameni. Cu cata siguranta pot cere celor din jur sa se maturizeze, desi habar au despre ce vorbesc. Este de-a dreptul incredibil sa afirmi ca o persoana este imatura in conditiile in care este EMANCIPATA !!! si pentru cei care se gandesc ca acest cuvant pompos nu este bine folosit in context.. uitati si explicatia, poate asa veti intelege mai bine despre ce vorbesc

EMANCIPÁT, -Ă, emancipați, -te, adj. 1. Care nu mai depinde de cineva sau de ceva, care a devenit liber, independent. ♦ (Despre copii și adolescenți) Care și-a luat unele libertăți nepotrivite cu vârsta lui; cu purtări libertine. 2. (În unele state) Scos înainte de majorat de sub autoritatea părintească sau a tutorelui. – V. emancipa.

Si cum sarea si piperul nu sunt de ajuns mai adaugam si niste chili.. uimitor.. dar persoane de la care aveam pretentii si asteptari, m-au dezamagit. Nu pot sa zic ca nu m-am gandit si la posibilitatea asta, ca s-ar putea intoarce impotriva mea. Dar nu intr-o situatie ca cea prin care tocmai am trecut. Si nu asa.

Deci.. dragii mei.. aruncati-va o galeata de apa rece pe fata, dati-va doua palme si treziti-va la realitate ! Uitati-va in oglinda inainte sa ii judecati pe ceilalti. Cereti intai de la voi ceea ce vreti sa obtineti de la altii.. Si inca ceva.. inainte sa deschideti gura sa spuneti ceva..sau inainte sa puneti mana pe tastatura sa scrieti un mesaj penibil.. consultati o carte de gramatica si vreo 3 de ortografie.

(Nu mai pot cu gramatica asta !!!! )

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu