30 nov. 2010

Cu sau fara?


A ne farda, sau a nu ne farda. Asta este intrebarea. Si este o intrebare foarte intrebatoare pentru ca foarte multe fete considera aceasta activitate una din cele mai importante parti ale zilei. Sa mai dorm o jumatate de ora ? sau sa arunc cu bidineaua niste blush in obraji ? Pai mai bine ma trezesc repede si ma duc sa ma admir in oglinda decat sa ma mai odihnesc putin. Credeti-ma ca sunt foarte multe cazuri de genul asta.

Dar daca stam sa ne gandim bine, este ok ? sau (sa citam o veche cunostina) este not ok ? Sa spunem ca depinde de situatie. Si de ocazie. Si de persoana. Si de multi alti factori pe care nu o sa ii insir haotic. Hai sa punem doar cativa intr-o oarecare ordine. Da. Este bine sa te fardezi. Cand ? Pai.. cand stii cum sa o faci. Cand lucrezi intr-un mediu unde tinuta bussiness este obligatorie si deci nu te poti prezenta cu urmele lasate de perna pe fata. Cand iesi in oras sau cand este o ocazie speciala. Cand vrei sa impresionezi. Dar cu limite. Si cu muuult bun simt.

Dar ce ne facem cu domnisoarele care nu concep sa iasa la coltul blocului fara sa toarne o jumatate de borcan de fond de ten pe fata abia trezita din somnul de frumusete, fara sa isi inegreasca ochii ca si cand ar fi muncit toata noaptea la mina si fara minunantul si omniprezentul ruj rosu ? Pai.. va spun eu. Nu ne facem nimic. Le admiram, ne miram si mergem mai departe. Apoi ne intrebam. Merita ? Pentru cine fac asta ? Pentru ele sau pentru ei ? Eu pot spune ca nu ma incadrez in randul celor dispuse sa piarda o jumatate de ora de somn doar ca sa am un look wow la munca. Unde oricum..muncesc. In schimb imi place sa fac asta atunci cand ies in club de exemplu cu fetele. Imi place sa surprind. Si de cele mai multe ori reusesc pentru ca este o schimbare vizibila. Da. Sunt total de acord. Make-up-ul te face mai frumoasa (repet, daca stii sa te respecti pe tine si sa te fardezi cu bun simt). Dar orice femeie ar trebui sa se simta frumoasa si naturala, si sa nu ii fie frica sa iasa din casa fara masca de fond de ten.

Nu pot sa spun ca sunt de o parte sau alta a baricadei. Nu sunt nici pentru, nici contra. Caut doar o cale de mijloc. Si ma simt bine in pielea mea (de cele mai multe ori). Ar fi bine ca toate fetele/femeile sa simta acelasi lucru.

De altfel, putem intreba si barbatii. Ce prefera ? O femeie care arata fenomenal cand este acoperita de tot felul de creme, dar care atunci cand se demachiaza este de nerecunoscut ? sau o femeie care arata bine in ambele situatii ? si nu.. frumusetea nu este de la mama natura. Vine din interior si depinde de stare. Am testat asta pe pielea mea. Puteti si voi, cu un aparat foto. Trebuie doar sa faceti poze in toata starile posibile. Apoi sa le comparati. Si o sa va mirati ce schimbari se vad.

Si o ultima parere.. fiti frumoase pentru voi, nu pentru ei. Ei rareori vor aprecia adevarata frumusete, fie ea exterioara sau interioara. Dar daca sunteti frumoase pentru voi si sunteti multumite de propria persoana, veti emana eleganta si incredere in sine. Asta o vor vedea si ei.. si ele.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu